In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode (2024)

In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode (1)

14 jan In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode

Eerlijk is eerlijk ik ben dol op eten, maar al lange tijd ben ik niet super blij met het resultaat daarvan. Oké het komt niet alleen door mijn heerlijke eetstijl, mijn zwangerschap heeft natuurlijk ook wel schade achter gelaten. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die het gevoel kent. Eten is je beste vriend, maar eten kan ook je grootste vijand zijn. Er was een tijd dat ik het goed in balans kon houden, maar de laatste jaren is het een beetje of zeg maar nogal veranderd. Dit heeft op alles een uitwerking. Niet alleen op je gewicht, al heb ik hier denk ik de grootste moeite mee, maar ook op je weerstand, uithoudingsvermogen en eigenlijk van alles wat erbij komt kijken. Ik voel mij niet meer gezond en niet meer fit. Dit voel ik, maar ik straal het ook uit, althans dat vind ik. Kortom mijn huidige levensstijl daar ben ik niet blij mee en het trekt mij mee in een minder gelukkige situatie met mij zelf. Het is mogelijk om er excuses voor te zoeken; verhuizing, zwangerschap, drukke baan, eigen bedrijf, wisselende werktijden, nieuwe gezinssituatie en meer wel en niet leuke sociale en privé omstandigheden. Alles heeft een invloed op je leven, maar zelf heb je hier controle over. Of je zou er controle over moeten hebben. De één valt af en de ander komt aan. Nou ik kom in ieder geval aan. Eten is troost. Ik krijg trek. De sportschool is niet mijn vriend.

Ieder pondje gaat door het mondje

Ieder pondje gaat door het mondje en de sportschool skip je als eerste. De gezonde levensstijl gooi je snel overboord en vaak zonder dat je het zelf door hebt. Chocolade smaakt beter dan een appel, een glas wijn op de bank is gezelliger dan de sportschool en door de regen even gaan wandelen als je ook naar je favoriete Netflix serie kunt kijken, waarom niet! Het zijn feel good activiteiten in een dipje. Begrijp het niet verkeerd, ik ben vrolijk en geniet van het leven, maar misschien iets te veel. En om er meer van te genieten en er ook langer van te genieten moet er iets gebeuren. Meer weerstand, minder gewicht om mee te dragen en een fitter gevoel graag. Ik ken de voordelen; minder griepjes, meer leuke dingen doen, ik pas weer alle kleding en minder retoucheren op foto’s. Halleluja! Wat zou ik dat gevoel graag terug willen en weer die oude ik van een aantal jaar terug willen zien. Ik spreek over een levensstijl aanpassing. Eigenlijk iets wat ik al heel lang weet, maar in de loop der jaren, door mijn excuses ben verloren. Geen superfoods, gewoon eten, af en toe genieten en dan je normale leven en weer oppakken. Controle, routine en bewustwording, maar zo makkelijk is het nog niet.

Zes jaar terug…

En nu… Met een o.a. een mooi mannetje rijker, maar ook vele kilo’s.

Dieet nee levensstijl methode

Nee ik spreek niet over een dieet, een dieet daar heb ik niet veel mee. Ik ken er aardig wat, heb het ook regelmatig geprobeerd van rustig tot aan extreem, met veel en weinig effect en met het omgekeerde effect, zodra ik weer was gestopt. Uiteindelijk tijdelijke successen, veel afzien natuurlijk. Nu dit jaar, mijn zoontje is 1 jaar, ik heb meer controle over ons leven, na onze verhuizing, en eigenlijk aan goede voornemens doe ik niet. Alleen dit jaar wel. Ik kwam in contact met de Levensstijl Methode van Asja. Ik twijfelde, weer een dieet? Uhm. Alleen kan ik het sowieso niet. Die hoop heb ik een beetje opgegeven, streng, maar vervolgens toch ja zeggen en er verandert niks. Ik heb geen inzicht meer en mijn oude kennis lijkt wel verloren. Een helpende hand lijkt mij absoluut prettig in combinatie met werken, een gezin, etentjes, evenementen, vrienden, vakanties, thuis koken is inzicht prettig in wat ik nu eigenlijk doe. In eerste instantie heb ik het boek besteld.

Het is allemaal zo simpel

Nou dat valt een beetje tegen. Het lijkt heel simpel. Gelukkig schrijft Asja heel enthousiast en komt het allemaal heel logisch en herkenbaar over. De kunst van het boek, de herhaling! Tja en zonder beweging komt je nergens. Een pluspunt; de oefeningen kun je thuis doen! Hulde en een pluim van deze mama, maar geen excuus om niet naar de sportschool gaan, maar laten we ergens beginnen.

In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode (4)

Waar ga ik beginnen

Ja, ik ga beginnen om mijn levensstijl te veranderen. Ik wil het niet meer zo. Wel weet ik van mij zelf dat ik niet in één keer in het diepe moet duiken. Het is te veel en hoe eerder geef ik op. Ik begin met een aantal stappen om zo beter voor mijzelf te zorgen en zo mijn doelstellingen te bereiken.

  • Koffie is geen aanrader, maar 1 a 2 keer per dag mag. 1 keer per dag is maximaal en verder verse groene thee weer terug gaan opbouwen. Mijn normale melk wordt sojamelk voor de latte in de ochtend.
  • Minimaal drie glazen water per dag op smaak met lime, munt of ander fruit en zo frisdranken afbouwen. Deze kan zet ik ’s ochtends in de koelkast.
  • Drie keer per week sporten; 1x per week de sportschool yoga en 2x per week de thuisoefeningen. Na het sporten in de sportschool naar de sauna. Dat is toch een traktatie! De sport tips staan in het boek van Asja, want ik ga ze natuurlijk niet zelf verzinnen.
  • Thuis 1x per week in bad ipv douchen. Dit is een traktatie!
  • 1 dag per week een vastdag (maandag of dinsdag)
  • Iedere dag een fruit of groentesap uit de blender of superjuicer voor de weerstand.
  • 5x in de week een of/of koolhydraten diner. Groente met pasta, aardappels of vlees of vis met groente, maar geen en, en, en meer. Daar is het heel erg mis gegaan.
  • Meer salade op tafel; verse groene sla, komkommer, tomaat bij de warme maaltijd. Het zet de darmen aan het werk en het geeft een vol gevoel.

In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode (5)

Tips voor een gezondere levensstijl

Er zijn veel meer handvaten en stappen in het programma, voor mijgaat het een uitdaging worden deze wijzigingen in mijn dagelijkse routine, maar ik ga er wel voor. Het is een aanpassing in mijn huidige ritme, maar het grappige is dat ik jaren zo geleefd heb en dat het ergens zou moeten lukken. Natuurlijk is mijn leven veranderd, mijn lichaam veranderd en zal het niet altijd makkelijk zijn. Ik vertrouw op een positief effect een beloning en dan gaan we zien, wat het gaat doen. Hopelijk krijg ik de smaak te pakken en vind ik er rust in. Sommige doelstellingen of routines lijken heel normaal, maar wanneer ik ze iedere week natel dan merk ikdat ik ze regelmatig misgun. Op naar een mooie toekomst en een hopelijk positief resultaat.

Meer tipsontvangen van Foodblog Foodinista over mijn ontwikkelingen en De Levensstijl Methode? De komende drie maanden blog ik hier regelmatig over. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Ondertussen heb ik het allemaal grondiger aangepakt, maar neem ik de tips van Asja mee. Ik ben na mijn tweede kindje voor het afvallen begonnen met NewFysic. Ik heb een wekelijkse coach nodig die ik zie.

Tags:

Asja, boek recensie, De Levensstijl methode, eten in balans, gezonde levensstijl, kookboek, levensstijl, musthave, musthaves, shoptip, sugarchallenge, suikerinname, suikerziekte

Print page

0 Likes

In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode (2024)

FAQs

In balans en meer uit je leven halen met de levensstijl methode? ›

In De Levensstijl Methode leer je hoe je die combinaties moet maken en waarom ze zo belangrijk zijn voor de werking van je lichaam. De Levensstijl Methode draait om gezond leven. Hierbij hoort in veel gevallen ook afvallen. Indien dat bij jou nodig is, zal dat bij het volgen van de methode ook gebeuren.

Wat zijn verschillende levensstijlen? ›

Iemands levensstijl is de manier waarop hij zijn leven leidt. Het omvat het voedsel dat ze eten, de mensen met wie ze omgaan, de kleren die ze dragen, hun bewegingsgewoonten, hun slaapgewoonten en hun recreatieve activiteiten. Iemands levensstijl kan een grote invloed hebben op zijn gezondheid.

Wat hoort bij een gezonde leefstijl? ›

Een gezonde leefstijl bestaat uit: voldoende bewegen, niet roken, geen/weinig alcohol, gezonde voeding en voldoende ontspanning (BRAVO).

Hoe verbeter ik mijn leefstijl? ›

Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Daarnaast is het belangrijk om niet te roken en matig te zijn met alcohol.

Wat zijn de 5 leefstijlfactoren? ›

De leefstijlfactoren worden vaak samengevat als BRAVO: • bewegen • roken • alcoholgebruik • voeding • ontspanning.

Wat is een slechte levensstijl? ›

De belangrijkste gedragingen in dit verband zijn roken, ongezonde voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en alcohol drinken. Een ongezond dieet kan bijvoorbeeld leiden tot obesitas, wat een risicofactor is voor diabetes, maar ook voor hart- en vaatziekten, beroerte en bepaalde vormen van kanker.

Hoe kom je aan een gezond lichaam? ›

Hoe begin je aan een gezonde levensstijl? Gezond eten, voldoende bewegen en goed slapen vormen de basis voor een goede gezondheid. Begin met kleine stapjes. Gezonde voeding, in combinatie met voldoende beweging, zijn de twee belangrijkste pijlers voor een gezonde levensstijl - waar je zelf invloed op kunt uitoefenen.

Wat is een goed en gezond ontbijt? ›

Je begint je dag goed met een ontbijt vol keuzes uit de Schijf van Vijf. Dit kan van alles zijn: volkorenbrood met ei en een glas melk of halfvolle yoghurt met fruit en havermout. Het is belangrijk om te ontbijten, want dit zorgt voor nieuwe energie na de nacht en brengt de spijsvertering op gang.

Wat gebeurt er in je lichaam wanneer je geen goede leefstijl hebt? ›

Een gezond voedingspatroon is belangrijk. Ongezonde voeding is van invloed op de volksgezondheid. Ze kan leiden tot hart- en vaataandoeningen, kanker en diabetes, deels ook indirect via een hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, overgewicht en hoog cholesterol.

Hoe leef je zo gezond mogelijk? ›

Hoe begin je aan een gezonde levensstijl? Gezond eten, voldoende bewegen en goed slapen vormen de basis voor een goede gezondheid. Begin met kleine stapjes. Gezonde voeding, in combinatie met voldoende beweging, zijn de twee belangrijkste pijlers voor een gezonde levensstijl - waar je zelf invloed op kunt uitoefenen.

Wat is Bravo gezonde leefstijl? ›

BRAVO gaat over de belangrijkste factoren die van invloed zijn op gezondheid: Bewegen, stoppen met Roken, stoppen met Alcohol, drugs- en middelengebruik, gezonde Voeding en Ontspanning. Ook zijn een aantal aanverwante onderwerpen toegevoegd zoals mantelzorg, overgang, rouw en slaap.

Wat heeft je lichaam nodig om gezond te blijven? ›

Goede voeding zorgt voor genoeg energie en voedingsstoffen voor uw lichaam: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen, vezels en genoeg vocht. Met goede voeding voelt u zich fitter. En u heeft een kleinere kans op diabetes, kanker en ziekten van uw hart en bloedvaten, zoals een beroerte of hartaanval.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6083

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.